A faszobrászat mellett hostesskedni is jó ötlet szabadidőnkben

Azért is jó egyetemistának lenni, mert az ember a tanulás mellett új embereket is megismerhet, illetve új tevékenységeket és közösségeket is. Be is iratkoztam egy faszobrászat szakkörre, mivel amúgy is érdekelnek a művészetek, ez pedig egy nem mindennapi hobbi.

A faszobrászat annak is jó módja, hogy új barátokat szerezzen az ember. A jelenlévők személyisége ugyanis nagyon jól kijön alkotás közben. Egyesek mindenből viccet csinálnak, illetve olyan szobrokat, amelyek inkább megnevettetik az embert, míg mások igyekeznek komoly művészi értéket képviselni. De olyan is előfordult már, hogy egy történelem szakos hallgató megpróbált tökéletesen lemodellezni több középkori hadihajót, amelyeknek a fejlődését igyekezett bemutatni a dolgozatában.

Szobrászkodás közben természetesen beszélgetni is jókat lehet, és néha személyesebb, kényesebb témák is előkerülnek. Nem mindenkinek való, hogy minden második nap tényleg másnaposan járjon be az órákra, amit sokan csinálnak, de kikapcsolódásra és szocializálódásra így vagy úgy mindenkinek szüksége van. Ezért is örülök, hogy a szobrászkodás által ezt sikerült megvalósítani normális társaságban.

A múltkor faszobrászkodás közben arról beszélgettünk, hogy ki hogyan szerez zsebpénzt az egyetem mellett. Az egyik társam szerint a hostess diákmunka ideális lehet azoknak, akik még nem feltétlenül állnak készen a szakmai gyakorlatukra, vagy valóban csak beugrós állást keresnek jelenleg, esetleg még nem döntötték el, hogy hosszútávon milyen területen is szeretnének elhelyezkedni. Bár ez a terület nagyon jó kommunikációs készségeket igényel, ami sok más pozíciónál jól jöhet az értékesítéstől kezdve a bankigazgatóig.

Ő a topiwork.hu-n keresett hostess diákmunkát, és talált is. Ez nagyon jó döntésnek bizonyult, mivel végig segítőkész volt a Topi iskolaszövetkezet. A szerződéskötést is nagyrészt ők intézték, így nem kellett elveszni az adminisztrációs teendők rengetegében. Diákoknak, akik kicsit még szeleburdibbak, ez így tényleg nagyon ideális és előnyös.

Persze a történet nem itt kezdődött, hogy már ment is az adminisztráció, hanem ott, hogy az ismerősöm rákeresett az interneten, hogy melyik cégnél végezhető éppen hostess diákmunka. Több oldalt is elkezdett böngészni, többek között a topiwork.hu-t. Itt talált egy listát a jelenleg elérhető hostess diákmunka lehetőségekről. Mivel nem csupán az járt a fejében, hogy hova mehetne dolgozni, hanem az is, hogy ennek mi a menete, mire lehet számítani az interjúkon, és minden ilyesmi, a topiwork.hu pedig ezeket mind kivesézi, azon kapta magát, hogy már lassan egy órája böngészi az oldalt, és még nem is nézte meg a nyitott pozíciók listáját.

Annak kifejezetten örült, hogy a topiwork.hu blogjában az állásinterjún való szereplésre, illetve a pályázati anyagunk elkészítésére vonatkozóan is találunk mind irányelveket. Nem véletlenül mondják, hogy az első benyomás döntő jelentőségű, még egyszer ugyanis nem lesz lehetőségünk bemutatkozni leendő munkaadónknak!

A munkákra jelentkezés az oldalon egyébként regisztrációhoz kötött, az iskolaszövetkezeti tagságért pedig egy minimális, 1.000 Ft-os költséget fizetünk. Ez azonban csak az első munkabérünkből lesz kiegyenlítve, ami az adminisztrációt is jóval könnyebbé teszi. A folyamatok egyszerűek, és valóban csak rajtunk múlik, hogy mennyire jó pályázati anyagot adunk be. Ehhez érdemes alaposan elolvasni az aktuális álláshirdetések kiírásait, mivel ebből leszűrhetjük, hogy kit is keresnek valójában a cégek, illetve megtalálhatjuk az egyezéseket a munkaadó elképzelései és a mi céljaink, illetve tanulmányaink között. A topiwork.hu honlapon a cégeknek a várható fizetés mértékét is meg kell adniuk, ezért garantált, hogy senki sem árul és vesz zsákbamacskát.

Azt hiszem, a hostesskedés valóban nem lenne rossz hobbi a faszobrászkodás mellett, főleg ha még fizetnek is érte. Ma délután én is megnézem a lehetőségeket a topiwork.hu-n!