A művészetnek csak a képzeletünk szabhat határt

Mindig is érdekeltek a kreatív dolgok, lehet szó akár rajzolásról, festészetről, vagy bármilyen alkotótevékenységről. Szeretek megcsinálni én magam is sok mindent, de amit nem tudok, vagy nincs rá lehetőségem, azt is igyekszem olyan helyen megvásárolni, ahol kézzel készített kézműves termékeket árulnak. Rengeteg faragott kis faszobrom is van itthon, minden évszaknak, illetve ünnepnek megfelelően. Ebből a férjem készített el egy pár darabot, például egy facsillagot faragott ki, amit a legtöbbször adventi koszorúnak díszítek ki. Szeretem kidekorálni az egész lakást az egyes alkalmakra, hogy minél hangulatosabb legyen.

Viszont én úgy gondolom, hogy bármilyen alkotótevékenységet lehet művészetnek nevezni. Pont ezért jó, mert csak a képzeletünk szabhat határt. Gyakran készítek horgolt ruhadarabokat, szoktam varrni és néha még a versíráshoz is megjön az ihletem, viszont amiben szerintem a legkiemelkedőbb vagyok, ha szabad ilyet mondanom, az a sütés-főzés. Igyekszem gyorsan megfőzni az ételeket, viszont figyelek a részletekre is. Nekem fontos, hogy a zöldségeket ugyanakkora méretre és formára vágjam, bár lehet ez mások számára dilisen hangzik. De ami a legfontosabb a főzésnél, az a tálalás. Imádom szépen, igényesen és úgy tálalni az ételeket, hogy mindenki számára hívogató legyen. Ehhez persze szükségem van minőségi eszközökre, amelyeknek az egyik legjobb kincsesbányája a Hunnia Kristály Kft Webáruház. Ez egy olyan webáruház, ahonnan a szűkös időbeosztású emberek is tudnak vásárolni, hiszen nincs nyitvatartási idő. Konkrétan minden konyhai eszköz és kiegészítő megtalálható a kínálatukban, így én gyakran ellátogatok a weboldalukra. Már többször rendeltem tőlük és eddig mindig meg voltam elégedve. A legutóbbi rendeléseim közé tartozik a vágólap is, ami számomra nagyon fontos, hiszen minden munkafolyamathoz különböző színűt használok belőle. Szerencsére a webáruházban mindenféle színűt be tudtam szerezni, és még azt is el tudtam olvasni, hogy az egyes színekhez, melyik műveletek tartoznak. Meg tudtam, hogy a sárga színű vágólapon a főtt húsokat szokták előkészíteni, a zöld színűn pedig a zöldségeket, és kiderült, hogy ezt én mindig is fordítva használtam. Pedig logikus, most hogyha így belegondolok, hiszen zöldségek – még a nevében is benne van, hogy zöld..

vágólap

Szerencsére nagyon széles a választék és rengeteg termék megtalálható náluk, így nem csak vágólapot lehet beszerezni, hanem sok egyéb mást is. A honlapon nagyon egyszerű eligazodni, mindent könnyen meg lehet találni, mert a kategóriák jól láthatóan fel vannak tüntetve, ha pedig valami konkrét dolgot keresnénk egyszerűen csak be kell írni a kereső mezőbe és kiadja az opciókat. Én jobban szeretek böngészni, mert mindig találok valamit, amire szükségem van. Az akciókat is gyakran meglesem, sőt általában az az első, hogy ott körbe nézek, hátha a keresett termékhez olcsóbban hozzájuthatok.

Én tehát úgy gondolom, hogy a főzés az egyik legnagyobb művészet, de bármi lehet az, ha megadjuk a módját.