A tehetség még nem elég egy vállalkozáshoz

Már a nagypapám és az apukám is fával dolgoztak, és engem is ezen az úton indítottak el, még gyerekként. A pályám kezdetén leginkább fabútorokat készítettem, de később aztán előtört belőlem a művészi affinitásom, és szépen lassan elkezdtem hobbiból faszobrokat faragni.

Kezdetben csak magamnak készítettem őket, később aztán már a családtagjaimnak is. Mostanában már a barátaim és ismerőseim is rendre megkeresnek azzal, hogy készíthetnék nekik valamilyen fából készült formát. Persze ezt sosem ingyen kérik tőlem.

Sokat gondolkodtam rajta, hogy miért nem próbálok nagyban gondolkodni, és nyitni egy boltot, ahol árulhatnám a faragott műveimet.

Eddig bárkit is kérdeztem meg erről, mind azt mondták, hogy rajta, vágjak bele, hiszen annyira tehetséges vagyok a fákkal történő szobrászkodásban.

Persze azért erre nekem is komolyan rá kell készülnöm.

Az első az volt, hogy előre el kell készítenem a faszobrokat, hiszen valamivel fel kell majd töltenem az üzletet. Úgy döntöttem, hogy az üzletem nevét is fából készült betűkkel fogom kiírni majd a bejárat felé, mert az úgy eléggé stílszerű lenne.

Arra is gondoltam, hogy készítek egy hatalmas szobrot, ami jóval nagyobb, mint a szokványosak. Ezt alapvetően nem is eladásra tervezem, hanem inkább amolyan vevőcsalogató funkciót tervezek neki, de persze ha megfelelő árat kínálnak érte, arra nem fogok nemet mondani.

A munka már hónapokkal ezelőtt megkezdődött. Nagyon szép haladtam a faragással, és már úgy gondolom, hogy van annyi árum, hogy fel tudjak tölteni egy átlagos méretű üzletet.

Most már eljött az ideje, hogy a szobraimon kívül mással is elkezdjek foglalkozni.

Ha üzletet akarok nyitni, nyilván egy céget is valahogy alapítanom kell, de ez az a része ennek az egésznek, amihez egyáltalán nem értek. Úgy voltam vele, hogy jó lenne, ha ezt valaki más el tudná intézni nekem, aki teljesen profinak és felkészültnek számít ebben.

Kicsit attól is tartottam, hogy a cégalapítás költsége nagyobb lesz, mint mire számítottam, de pozitív csalódás ért.

Találtam egy szolgáltatót, aki nem csak abban segítenek nekem, hogy a cégem gyorsan és a törvényeknek megfelelően elindulhasson, de ez még sok költséggel sem fog járni a számomra.

Egy régebbi munkatársam ajánlotta nekem őket, akinek már nagyon jó tapasztalatai vannak velük kapcsolatban. Annyit mondott, hogy csak keressem meg a topcegalapitas.eu webes oldalt, ahonnan majd minden szükséges információt meg fogok találni ahhoz, hogy megtehessem a következő lépést.

Utólag már elmondhatom, hogy a barátomnak mindenben tökéletesen igaza volt. Előtte el sem tudtam volna képzelni azt, hogy a vállalkozásom beindításához kapcsolódó ügyintézések ennyire egyszerűek lehetnek, de kiderült, hogy ezzel a rendkívül lelkiismeretes csapattal ez nagyon is lehetséges.

Elmesélem nektek, hogy hogyan is zajlott ez az egész folyamat velük.

Az tűnt a legkézenfekvőbbnek a számomra, hogy elsőre átnézem a weboldalukat, és csak utána veszem fel velük a kapcsolatot.

A weblapjuk sokat segített nekem abban, hogy meghozzam azt a döntést, hogy őket válasszam. A cégalapítás költségének a kérdése számomra nagy jelentőséggel bírt, hiszen kezdő vállalkozóként alaposan mérlegelnem kellett, hogy mire mennyit szabad költenem. A honlapjukon egyértelműen és jól láthatóan ott szerepelnek az árak, amikkel dolgoznak.

Ami számomra nagy meglepetés volt, hogy itt akár még ingyen is elképzelhető egy cég megalapításának a folyamata. Ennek csak annyi a feltétele, hogy ehhez külön kérjük a székhelyszolgáltatásukat. Ebben az esetben ugyanis csak a székhelyünkkel kapcsolatos ügyintézésért kell fizetnünk, ami egyébként egy nagyon baráti összegnek mondható.

A székhelyszolgáltatásból két típus van náluk: az egyik 29.900, a másik pedig 39.900 forintba került, amiben nincsen benne az áfa. Ezekért az összegekért több hónapnyi székhelyszolgáltatás jár. A két szolgáltatás között lényeges eltérések vannak, így fontos eldönteni, hogy a mi vállalatunk számára melyik jelenti a jobb megoldást. A topcegalapitas.eu szakemberei természetesen nem hagynak minket magunkra ennek a kérdésnek az eldöntésében.

Természetesen az is elképzelhető, hogy saját székhellyel szeretnénk elindítani a cégünket. Ebben az esetben sincs semmilyen probléma, de ilyenkor számolni kell egy egyszeri díjjal, ami nettó 17.900 forint.

Én úgy határoztam, hogy élek a székhelyszolgáltatás nyújtotta előnyökkel, amikről ti is sokat olvashattok a honlapjukon.

Miután felettem velük a kapcsolatot, kiküldtek nekem egy formanyomtatványt, aminek a kitöltése nem volt túl bonyolult. A kitöltést követően visszaküldtem nekik.

Ezután már személyesen is találkozhattam velük, ahol átbeszéltük az utolsó részleteket is, sőt még tanácsadást is kaptam tőlük.

Ezután az ügyvéddel aláírtuk a szükséges papírokat és dokumentumokat.

Ezután be lettek adva a szükséges iratok a Cégbíróságra, így onnantól kedve már csak rájuk kellett várni.

Azt kell mondanom, hogy ha ez a csapat nincsen, akkor egészen biztos, hogy elcsúsztam volna a cégemnek az alapításával. Ez nem tűnt éppen egy egyszerű dolognak, de így, hogy ennyi mindent elintéztek helyettem, mégis olyan gördülékenyen zajlott minden.

Egy ilyen profi csapattal mögöttem, biztosan nagyobb eséllyel fogom sikerre vinni az üzletemet. A székhelyszolgáltatásuknak hála rengeteg terhet levesznek a hátamról, így nekem csak a boltom mindennapi feladataival kell foglalatoskodnom.

A vállalkozásom pénzügyileg sokkal hamarabb lett sikeresebb lett a vártnál, amit a székhelyszolgáltatásnak is köszönhetek.

Ha arra gondolok, hogy milyen sok embert tart vissza a vállalkozástól a cégalapítás költsége, az jut eszembe, hogy kár, hogy nem ismerik többen a topcegalapitas.eu szolgáltatóját. Ha az olvasók között valaki egy vállalkozásnak a startjában gondolkodik, akkor már tudni fogja, hogy hogyan is kezdjen bele.