Ősi és modern művészeti technikák találkozása a műhelyemben

A fafaragás egy olyan kivitelezése az emberi gondolatoknak, érzéseknek, melyben ott él őseink ereje és ránk hagyott tudása. Azt vallom, hogy a mai modern kor művészete és ez az ősi tevékenység – kölcsönösen tud hatni egymásra, és én szerettem volna kihasználni ezt a kölcsönhatást.

Eljött a sokadik kiállításom napja, ahol valami újjal szerettem volna előrukkolni. Az ősi technikát kívántam ötvözni a modern grafikai művészettel. Mivel nem vagyok hivatásos grafikus, és nincsenek megfelelő nyomtató eszközeim, ezért be kellett érjem a saját, otthonomban fellelhető nyomtatóval. Mivel jelenleg a patronok kifogytak belőle, ezért felkutattam azt a szolgáltatót, ahol biztosított a toner és tintapatron rendelés nyomtatókhoz – eredeti és utángyártott formában. Absztrakt, a faragásaimban gyakran használt motívumokat terveztem egy grafikai program segítségével és ezeket szerettem volna kinyomtatni különböző csodálatosabbnál csodálatosabb színekben. A tulajdonomban lévő nyomtató nagy formátumú, grafikai nyomtatásra alkalmas szerkezet. Mint az általam felkeresett, nyomtató alkatrészeket forgalmazó oldalon is olvasható, a márkanév szériája alatt ez volt az első olyan nyomtató, mely ,,ambient light adjustment” funkcióval rendelkezett. Ennek az a lényege, hogy a kiválasztott nyomtatási képet az adott térben adódó fényviszonyoknak megfelelően lehetőségünk van beállítani.

A weblapon gazdag a kínálat, lehetőségünk van toner és tintapatron rendelésre nyomtatókhoz – eredeti és utángyártott formában, illetve szerfelett gazdag a kínálat a a tintapatronok tekintetében is. Az én kosaramban zöld, szürke és sárga patron landolt, ugyanis természetes minimalizmusra akartam törekedni a színhasználatban. Ezek mellé egy robusztus papírt választottam, mely ideális grafikus tervezésű munkákhoz. Kiváló a fedőképessége, és mindkét oldala használható, így gondoltam ezt a lehetőséget ki is aknázom, így akár a levegőbe is lógathatom a nyomatokat, mindkét oldala jól mutat majd.

A festékekre, és a papírra egyaránt egy év garancia vonatkozik. Ez roppant kedvező, de nem csupán ez az egyetlen előnye az eredeti és utángyártott toner és tintapatron rendelésre is lehetőséget biztosító szolgáltatónak. Már két termék vásárlása esetén is jár kedvezmény, ám amennyiben három vagy annál több terméket választunk, igazán jelentős kedvezményekkel számolhatunk. A szállítás minden esetben ingyenes, és abszolút gyorsnak számít. Számomra plusz pozitívum, hogy minden rendelési alkalommal lehetőségem nyílik kiegyenlíteni a számlám Barion egyenlegem segítségével. Erre nem minden felületen adódik alkalmam.

Egy alkalommal gondom adódott az egyik termékkel, és felkerestem a cég ügyfélszolgálatát, és hihetetlenül kedvesen és készségesen siettek a segítségemre. Számomra ez egy olyan élmény volt, ami meghatározta azt, hogy hűséges vásárlójuk maradjak egy életre.

Éppen leadni készültem a rendelésem, amikor lakótársam hazaérkezett és érdeklődött, hogy mivel töltöm éppen az időm a neten. Mikor elmeséltem, hogy mire készülök, nagyon megörült. Elmesélte, hogy az édesapja munkahelyén használt nyomtató optikai dobja sajnos elhasználódott és cserére szorul. Édesapja megkérte, hogy rendeljen egyet, mivel az irodakellékekért felelős kollégájuk éppen szabadságon van. Azonnal megnéztük, hogy a honlapon található-e a típusnak megfelelő alkatrész. Szerencsére sikerült rálelni és pozitív felfedezés volt, hogy nem csupán toner és tintapatron rendelése lehetséges, hanem egyéb nyomtatóalkatrészek is biztosítottak az érdeklődők számára.

Le is adtuk a rendelést, mindketten elégedettek voltunk, hogy több legyet is üthettünk egy csapásra. Én pedig a legnagyobb nyugalommal készültem elő a grafikai munkákkal a nyomtatáshoz, mivel korábbi rendeléseim során tapasztaltam, hogy nagyon hamar kiszállításra kerülnek a megrendelt termékek.